Skip to main content

I detta snöiga Sverige blir det något så enkelt som @matochmarang_ otroliga citruslax i krämig sås med pressad och purjolök!

Den är allt vi behöver just nu: snabb, enkel och ruskigt god ????

Här kommer Alexandras recept:

4 laxfiléer

1 purjolök

2 dl crème fraiche

5 dl vispgrädde

1 buljongtärning, fisk

0,5 citron, rivet skal

Salt

Servera med

Pressad potatis

Gör så här:

Sätt ugnen på 210 grader.

Skölj purjolöken och skiva den tunt, lägg den i en ugnsform.

Lägg på laxfiléerna på den hackade purjolöken.

Blanda créme fraiche, grädde, smulad fiskbuljong + citronskal i en bunke, smaka av med salt. Häll såsen över laxen.

Sätt in i ugnen och ös över gräddsås över laxen efter halva tiden.

Ta ut laxen efter ca 20 min. Servera med pressad potatis

Bild & text@

godare