I detta snöiga Sverige blir det något så enkelt som @matochmarang_ otroliga citruslax i krämig sås med pressad och purjolök!
Den är allt vi behöver just nu: snabb, enkel och ruskigt god ????
Här kommer Alexandras recept:
4 laxfiléer
1 purjolök
2 dl crème fraiche
5 dl vispgrädde
1 buljongtärning, fisk
0,5 citron, rivet skal
Salt
Servera med
Pressad potatis
Gör så här:
Sätt ugnen på 210 grader.
Skölj purjolöken och skiva den tunt, lägg den i en ugnsform.
Lägg på laxfiléerna på den hackade purjolöken.
Blanda créme fraiche, grädde, smulad fiskbuljong + citronskal i en bunke, smaka av med salt. Häll såsen över laxen.
Sätt in i ugnen och ös över gräddsås över laxen efter halva tiden.
Ta ut laxen efter ca 20 min. Servera med pressad potatis
Bild & text@
godare